Това заяви в интервю за ФрогНюз рекламистът Радослав Бимбалов.  Повод за

...
Това заяви в интервю за ФрогНюз рекламистът Радослав Бимбалов.  Повод за
Коментари Харесай

Радослав Бимбалов за Фрог: Радев, Борисов и МФ са солисти в хора на Кремъл

Това съобщи в изявление за ФрогНюз рекламистът Радослав Бимбалов. 

 

Повод за коментара му е вчерашната вест, съгласно която страната ни е изправена пред банкрут. Тя бе обявена от служебната министърка на финансите Росица Велкова, която уточни, че има риск от ликвидна рецесия и заплаха от смяна на курса евро/лева. По-късно от Българската национална банка опровергаха информацията, а през днешния ден самата Велкова смекчи тона и съобщи, че риск от банкрут няма, а също така няма риск МВФ да пристигна до една седмица, с цел да теглим заем.

 

Ето и цялото изявление:

 

Държавата ще банкрутира. Това беше посланието, което пристигна през вчерашния ден от Министерството на финансите, само че часове по-късно информацията бе опровергана от Българската национална банка. Росица Велкова пък тази заран излезе и сподели, че няма такава заплаха. Вие сте човек, който се занимава с връзка. Какъв е отпечатъкът от едно такова посление?

 

Това е класическа пропагандна интервенция, в която се пуска една подправена информация от задоволително високо равнище и тя бива публикувана. Ехото, което може да се получи от нещо толкоз скандално, няма по какъв начин да бъде изчистено. Това отеква в главите на хората и задачата е да се сътвори чувство за неустойчивост, боязън. Да се внуши колкото се може повече в този миг, че над нас тегне заплаха, провокирана от седемте месеца на единственото ръководство, което не беше дело на статуквото, което ни управляваше през последните 12 години. 

 

Съгласен ли сте с изказванието, че в действителност служебният кабинет влезе в предизборната акция и реториката на ГЕРБ? Бойко Борисов от няколко седмици приготвя почвата за нещо такова. 

 

Точно по този начин. Той дори ни предизвести, в случай че помните - преди няколко дни сподели, че ще изчака 1-2 дни и след това “ще стане ужасно ”. Естествено е, че те са в един хор, само че той не е на Бойко Борисов. Той е солист в този хор, както и Румен Радев. 

 

А кой е диригентът на този хор? 

 

Диригентът е Кремъл, който сега се пробва да основава неустойчивост в Европа по всевъзможен вероятен метод. Ние сме в доста комфортна обстановка за това. По същия метод се играе в Унгария, даже в страни от западния набор на Европа. Ние просто сме жертва на хибридната война, която се води от десетилетия, доста преди да стартират даже кремълските нашествия в Украйна през 2014 година Това, което се случва сега, е да се всява боязън. 

 

Страхът е главната валута на Кремъл и президентът и служебното държавно управление извършват тъкмо тези поръчения. 

 

Колко рисково е това да идва от държавните институции, които са отпред на кораба и по какъв начин могат хората да се ориентират? Посланието е най-силното нещо и в случай че то идва от най-висшия държавен ешелон като в същото време си играе с фините страхове на обществото, по какъв начин може то да се опълчи и на кого може да се довери? 

 

Едва ли мога да дам формулата, само че бих посъветвал хората да послушат институциите, които не са политически подвластни. Има и такива. Нека чуем въпреки всичко Българска народна банка - това е институция, която в никакъв случай не си разрешава да влиза в политически хор. Поне не и по този начин намерено. Българска народна банка е първата институция, която още през вчерашния ден изрично съобщи, че това, което направи тази министърка на финансите е не просто некадърно, само че и рисково. 

Има и нещо друго - това е вест, която би трябвало да разтревожи и Европа и да е водеща тематика. Не видяхме като че ли това. 

 

Не е инцидентно, че тази вест се пуска сега. Финансовият свят по този начин или другояче се тресе сега поради това, което се случва в Съединени американски щати и отеква към Европа. Моментът не е инцидентно определен, може би преди седмица нямаше да има този резултат. Всичко се прави за и тя даже не е обвързвана с нашите парламентарни избори. Ние сме просто една пионка в сериозната геополитическа война и ни употребяват. Много по-силно ни употребява съветската страна, в сравнение с би трябвало да е допустимо. 

 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР